Malinowe Tiramisu
Przepis na kolorowe tiramisu, które robi wrażenie!
(2 porcje)
Krem:
- 4 żółtka
- 60 g cukru pudru
- 500 g serka mascarpone, schłodzonego
- 125 ml espresso
- ulubione biszkopty
- 40 g Chrupiących Owoców (Malina)
Dodatki:
- Choco Lyo
- małe biszkopciki
- maliny
Żółtka ubijamy z cukrem na bardzo gęstą i jasną masę. Może to zająć około 10 minut. Dodajemy po łyżce mascarpone nie przerywając mieszania na średnich obrotach miksera.
Liofilizowane maliny rozdrabniamy na proszek, najlepiej z pomocą malaksera. Krem dzielimy na dwie części, do jednej z nich dodajemy dwie łyżki pyłku z malin, delikatnie mieszamy łopatką.
Na dnie dwóch szklanek układamy warstwę biszkoptów. Skrapiamy kilkoma łyżeczkami kawy, oprószamy malinowym pyłkiem. Z pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy krem malinowy, wyrównujemy.
Układamy kolejną warstwę biszkoptów. Skrapiamy kawą, oprószamy malinami. Nakładamy podstawowy krem, ponownie wyrównujemy.
Wierzch oprószamy rozdrobnionymi malinami, dekorujemy biszkopcikami, świeżymi owocami i Choco Lyo.
Za przepis dziękujemy Agnieszce Piątkowskiej.
Wróć do wszystkich artykułów
0 Komentarzy do artykułu Malinowe Tiramisu