Nowe słodkie Figo-Fago z kakaowymi poduszeczkami :)

Chrupiąca czwórka w nowym zestawieniu w opłacalnej cenie. Spróbuj najlepszych lio owoców.

Nie mogliśmy się doczekać! Bożonarodzeniowa mieszanka już jest dostępna :)

Wielki kalendarz adwentowy oraz Mixitkowy kalendarz adwentowy już dostępne w przedsprzedaży!

Kasztanowa kasza w mniejszej tubie aż 13 zł taniej! Rozgrzej się na jesień :)

Mixowanie nie idzie za dobrze? Coś nie działa? Spróbuj użyć innej przeglądarki, np. Edge, a my zajmiemy się naprawą. Przepraszamy!

Malinowe Tiramisu

Przepis na kolorowe tiramisu, które robi wrażenie! 

(2 porcje)

tiramisu z owocami liofilizowanymi mixit

Krem:

Dodatki:

Żółtka ubijamy z cukrem na bardzo gęstą i jasną masę. Może to zająć około 10 minut. Dodajemy po łyżce mascarpone nie przerywając mieszania na średnich obrotach miksera.

Liofilizowane maliny rozdrabniamy na proszek, najlepiej z pomocą malaksera. Krem dzielimy na dwie części, do jednej z nich dodajemy dwie łyżki pyłku z malin, delikatnie mieszamy łopatką.

Na dnie dwóch szklanek układamy warstwę biszkoptów. Skrapiamy kilkoma łyżeczkami kawy, oprószamy malinowym pyłkiem. Z pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy krem malinowy, wyrównujemy.

Układamy kolejną warstwę biszkoptów. Skrapiamy kawą, oprószamy malinami. Nakładamy podstawowy krem, ponownie wyrównujemy.

Wierzch oprószamy rozdrobnionymi malinami, dekorujemy biszkopcikami, świeżymi owocami i Choco Lyo.

Za przepis dziękujemy Agnieszce Piątkowskiej.

Wróć do wszystkich artykułów

0 Komentarzy do artykułu Malinowe Tiramisu


Komentarz

Następne artykuły

0 Koszyk Do góry