Dostawa za darmo od 6 produktów w koszyku!

Limitowana edycja sezonowa - Letnia Pokusa powraca w nowej tubie!

Wpadliśmy jak śliwka w czekoladę! Nowy smak Mixitki - śliwka + czekolada!

Teraz Figo-Fago, Hit Fit i Do kąpielówek! dostępne w ekologicznych opakowaniach!

Nowa letnia "robaczkowa" tuba dostępna także dla własnych mieszanek! (Tubę wybierasz pod dodaniu produktu do koszyka)

Wielkanocny marchewkowy tort

Przedstawiamy nowy przepis na wielkanocne marchewkowe ciasto z Wiel-koko-nocną mieszanką i owocami liofilizowanymi. Jak zrobić ten lekki smakołyk, który zaspokoi apetyt każdego łasucha? Przeczytaj przepis!

Co będzie potrzebne:

Ciasto:

  • 150 g mąki gryczanej
  • 150 g Wiel-koko-nocnej mieszanki
  • 180 g startej marchewki
  • 15 g  owoców liofilizowanych
  • 150 ml mleka (może być również roślinny wariant)
  • 150 ml wody
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1,5 łyżki mieszanki cynamonu i przyprawy do piernika
  • skórka z 1 cytryny
  • 2 jajka (białka i żółtka oddzielić)
  • odrobinę flavdrops lub płynnej stewii
  • 100 g erytrytolu lub innego słodzika

Przygotowanie:

Jajka rozdzielimy na żółtka oraz białka, z których ubijemy pianę. Pozostałe składniki, oprócz owoców liofilizowanych, wymieszamy blenderem.  Powoli wmieszamy pianę z białek i owoce liofilizowane.

Pieczemy w 160 stopniach ok. 60 minut.

Krem:

  • 250 g ricotty
  • 450 g miękkiego twarogu bez tłuszczu
  • ekstrakt waniliowy
  • flavdrops lub płynna stewia

Przygotowanie:

Wszystko razem wymieszamy, osłodzimy stewią. Ciasto przekroimy na pół i środek wysmarujemy większą częścią kremu. Pozostały krem nacieramy na wierzch tortu. Tort naleźy schłodzić kilka godzin w lodówce.

Ozdoba:

Wiel-koko-nocne jajka
Wiel-koko-nocna mieszanka

Gotowy tort ozdobimy jajkami i posypiemy musli.


Smacznego!

Wróć do wszystkich artykułów

0 Komentarzy do artykułu Wielkanocny marchewkowy tort


Komentarz

Następne artykuły

0 Koszyk Do góry