Dostawa za darmo od 6 produktów w koszyku!

Limitowana edycja sezonowa - Letnia Pokusa powraca w nowej tubie!

Wpadliśmy jak śliwka w czekoladę! Nowy smak Mixitki - śliwka + czekolada!

Teraz Figo-Fago, Hit Fit i Do kąpielówek! dostępne w ekologicznych opakowaniach!

Nowa letnia "robaczkowa" tuba dostępna także dla własnych mieszanek! (Tubę wybierasz pod dodaniu produktu do koszyka)

Wegański blok czekoladowy

Wegański blok czekoladowy


Chrupiące owoce od Mixit świetnie nadają się do ozdabiania Twoich kulinarnych wytworów! Są zawsze pod ręką, nie psują się i dają szybki efekt.



Spód:

  • 100 g mąki migdałowej
  • 55 g oleju kokosowego
  • 20 g kakao
  • 2 łyżki syropu kokosowego/klonowego/z agawy


Czekoladowa warstwa:

  • 120 g kremu kokosowego
  • 60 g wysokiej jakości czekolady
  • 70-90 g truskawkowej marmolady


Sposób wykonania:

  • Zamieszaj w misce wszystkie składniki na spód.
  • Powstałą masę przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadź palcami; brzegi o ok. 1 cm wyżej
  • Czekoladowa warstwa: w małym garnku ogrzej kokosowy krem, dodaj połamaną czekoladę, marmoladę truskawkową i mieszaj, aż do całkowitego rozpuszczenia czekolady
  • Gotowy krem przelej do formy, posyp chrupiącymi owocami.


Przechowuj w lodówce. Smacznego!

Wróć do wszystkich artykułów

0 Komentarzy do artykułu Wegański blok czekoladowy


Komentarz

Następne artykuły

0 Koszyk Do góry