Wegański blok czekoladowy

Wegański blok czekoladowy


Chrupiące owoce od Mixit świetnie nadają się do ozdabiania Twoich kulinarnych wytworów! Są zawsze pod ręką, nie psują się i dają szybki efekt.



Spód:

  • 100 g mąki migdałowej
  • 55 g oleju kokosowego
  • 20 g kakao
  • 2 łyżki syropu kokosowego/klonowego/z agawy


Czekoladowa warstwa:

  • 120 g kremu kokosowego
  • 60 g wysokiej jakości czekolady
  • 70-90 g truskawkowej marmolady


Sposób wykonania:

  • Zamieszaj w misce wszystkie składniki na spód.
  • Powstałą masę przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadź palcami; brzegi o ok. 1 cm wyżej
  • Czekoladowa warstwa: w małym garnku ogrzej kokosowy krem, dodaj połamaną czekoladę, marmoladę truskawkową i mieszaj, aż do całkowitego rozpuszczenia czekolady
  • Gotowy krem przelej do formy, posyp chrupiącymi owocami.


Przechowuj w lodówce. Smacznego!

Wróć do wszystkich artykułów

0 Komentarzy do artykułu Wegański blok czekoladowy


Komentarz

Następne artykuły

0 Koszyk Do góry