Wegański blok czekoladowy
Wegański blok czekoladowy
Chrupiące owoce od Mixit świetnie nadają się do ozdabiania Twoich kulinarnych wytworów! Są zawsze pod ręką, nie psują się i dają szybki efekt.
Spód:
- 100 g mąki migdałowej
- 55 g oleju kokosowego
- 20 g kakao
- 2 łyżki syropu kokosowego/klonowego/z agawy
Czekoladowa warstwa:
- 120 g kremu kokosowego
- 60 g wysokiej jakości czekolady
- 70-90 g truskawkowej marmolady
Sposób wykonania:
- Zamieszaj w misce wszystkie składniki na spód.
- Powstałą masę przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadź palcami; brzegi o ok. 1 cm wyżej
- Czekoladowa warstwa: w małym garnku ogrzej kokosowy krem, dodaj połamaną czekoladę, marmoladę truskawkową i mieszaj, aż do całkowitego rozpuszczenia czekolady
- Gotowy krem przelej do formy, posyp chrupiącymi owocami.
Przechowuj w lodówce. Smacznego!
Wróć do wszystkich artykułów
0 Komentarzy do artykułu Wegański blok czekoladowy