Sałatka z wędzonymi orzechami
Sałatka z roszponką i wędzonymi orzechami to dietetyczna propozycja dla tych, którzy chcą zacząć jeść więcej surowych warzyw, jednocześnie lubią eksperymentować i poznawać nowe smaki.
Składniki na 2 porcje:
- 2 garście roszponki
- 1 papryka (u mnie zielona)
- 1 niewielki ogórek
- 1 duży pomidor
- 1 mała czerwona cebula
- 1 filiżanka (200 ml) czarnych oliwek
- 2 garście Zwędzonych orzeszków Mixit
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sok z 1 cytryny
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
1. Warzywa umyj i pokrój.
2. Na miskach ułóż roszponkę i warzywa.
3. Posyp oliwkami i wędzonymi orzechami.
4. Polec oliwą i sokiem z cytryny.
5. Dopraw solą i pieprzem.
Smacznego!
Przepis otrzymaliśmy od Pani Idy z bloga Veganbanda, dziękujemy!
0 Komentarzy do artykułu Sałatka z wędzonymi orzechami