Nowy smak: Mixitella Orzeszki ziemne ze słonym karmelem. Przyjmij słodko-słony cios!

Bezglutenowa mieszanka Do Kąpielówek! Spróbuj!

Pomysł na prezent: powiedz tak Ślubnemu zestawowi Mixit!

Imprezowe owocowe koreczki na batonikach

Czy deser może być jednocześnie słodki i zdrowy? A bajecznie prosty, szybki i efektowny? Może! Czasem, nawet idąc na skróty i używając gotowych produktów, można stworzyć coś z efektem WOW! Dziś serwuję Wam owocowe koreczki na batonikach MIXITKA.

Tekst oraz zdjęcia pochodzą z bloga naszej klientki WYSMAKOWANE.PL

Owocowe koreczki na batonikach

  • 2 dowolne batoniki Mixitka
  • banan
  • plasterek cytryny
  • maliny lub truskawki
  • 200 g owoców leśnych (mrożone lub świeże)
  • 20 g białej czekolady
  • świeża mięta do dekoracji

Owoce leśne włożyć do garnka (świeże lekko podlać wodą). Zagotować na małej mocy palnika. Gotować ok 10 minut by zredukować soki, które puszczą owoce. Zmiksować na gładki mus. Dodać posiekaną czekoladę. Wymieszać dokładnie do rozpuszczenia i powstania gładkiego musu. Jeśli są wyczuwalne pestki można mus przetrzeć przez sitko.

Sos wylać dekoracyjnie, cienkimi strużkami na talerz. Każdy batonik przekroić na 4 części, a banana na plasterki. Banana skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniał. Zbudować wieżyczki: batonik, listek mięty, plasterek banana, kapka sosu z owoców leśnych i malinka. W każdą wieżyczkę wbić wykałaczkę i tak przygotowane koreczki wykładać na talerz. Udekorować dodatkowo listkami mięty.


Nasze daktylowe batoniki, są nie tylko pyszne ale również bardz zdrowe. Dodzadzą Ci energii i radości do życia! Spróbuj 


Spróbujcie tego pysznego przepisu, zauroczycie nim gości na przyjęciach.


Wróć do wszystkich artykułów

0 Komentarzy do artykułu Imprezowe owocowe koreczki na batonikach


Komentarz

Następne artykuły

0 Koszyk Do góry