Wegańska kasza śliwkowa

Liście na drzewach powoli zmieniają barwę na żółtą i czerwoną a to dowód na to, że nadeszła prawdziwa jesień. W związku z tym mamy dla Was przepis na chłodniejsze ranki i wieczory! 

Zobacz jak przygotować smakowitą wegańską kaszę śliwkową. 

Przygotowanie: 5 min.

Gotowanie: 15 min.

Porcje: 2

Składniki na aromatyczne śliwki

  • garść liofilizowanych śliwek
  • 200 ml soku (śliwkowego lub z owocu granatu)
  • ¼ łyżki wanilii
  • ¼ łyżki cynamonu mielonego
  • 1 gwiazdka anyżu
  • syrop klonowy lub miód dla smaku

Składniki na kaszę

Przygotowanie

  • W  garnku zagotuj sok a następnie dodaj wanilię, cynamon, anyż oraz szczyptę soli. 
  • Gotuj ok. 5 – 10 minut.
  • Do gorącego soku włóż śliwki do namoczenia i odstaw. Dla smaku dodaj syropu klonowego lub miodu.
  • Mleko wymieszaj z wodą i zagotuj. Do wrzącego mleka dodaj kaszę gryczaną i sól a następnie gotuj ok. 15 minut co kilka minut mieszając. W razie potrzeby dodaj mleka lub wody.
  • Do przygotowanej kaszy dodaj namoczone w soku śliwki, kokos i orzechy.
  • Smacznego!


Wróć do wszystkich artykułów

0 Komentarzy do artykułu Wegańska kasza śliwkowa


Komentarz

Następne artykuły

0 Koszyk Do góry