Nowe słodkie Figo-Fago z kakaowymi poduszeczkami :)

Chrupiąca czwórka w nowym zestawieniu w opłacalnej cenie. Spróbuj najlepszych lio owoców.

Nie mogliśmy się doczekać! Bożonarodzeniowa mieszanka już jest dostępna :)

Wielki kalendarz adwentowy oraz Mixitkowy kalendarz adwentowy już dostępne w przedsprzedaży!

Kasztanowa kasza w mniejszej tubie aż 13 zł taniej! Rozgrzej się na jesień :)

Mixowanie nie idzie za dobrze? Coś nie działa? Spróbuj użyć innej przeglądarki, np. Edge, a my zajmiemy się naprawą. Przepraszamy!

Czekoladowe naleśniki

Czekoladowe naleśniki proteinowe z kremem kokosowym
oraz liofilizowanymi malinami


Przepis autorstwa Masterchefa Dawida Budzicha w ramach akcji organizowanej przez AllAboutLife.

naleśniki proteinowe czekoladowe z kremem kokosowym bez dodatku cukru Mixit

Składniki:


400 ml mleka OSM Krasnystaw
3 jajka
1 szklanka mąki
2 łyżki białka konopnego Hempking
2 łyżki kakao
szczypta soli
3 łyżki oleju
250g Mixitella krem kokosowy z biała czekoladą Mixit
50g liofilizowane maliny Mixit
1 doniczka mięty Baziółka

  

Sposób przygotowania:


1. Mleko, jajka, mąkę, białko konopne Hempking, kakao, olej i szczyptę soli przekładamy do dużej miski i blendujemy na gładkie ciasto, odstawiamy na conajmniej 10 min.
2. Na rozgrzaną patelnię groszkową dodajemy nieco oleju, rozprowadzamy dokładnie, nadmiar wycieramy papierowym ręcznikiem. Naleśniki smażymy tak samo jak tradycyjne.
3. Przestudzone naleśniki smarujemy kremem kokosowym z białą czekoladą Mixit i posypujemy pokruszonymi liofilizowanymi malinami Mixit, zwijamy w rulon i dekorujemy pozostałymi malinami i miętą Baziółka

 


Wróć do wszystkich artykułów

0 Komentarzy do artykułu Czekoladowe naleśniki


Komentarz

Następne artykuły

0 Koszyk Do góry