Dostawa za darmo od 6 produktów w koszyku!

Limitowana edycja sezonowa - Letnia Pokusa powraca w nowej tubie!

Wpadliśmy jak śliwka w czekoladę! Nowy smak Mixitki - śliwka + czekolada!

Teraz Figo-Fago, Hit Fit i Do kąpielówek! dostępne w ekologicznych opakowaniach!

Nowa letnia "robaczkowa" tuba dostępna także dla własnych mieszanek! (Tubę wybierasz pod dodaniu produktu do koszyka)

Chlebek orzechowo-bananowy

Lubicie eksperymentować w kuchni? To dobrze się składa, ponieważ my również! Dlatego też we współpracy ze stroną GymHero stworzyliśmy przepis na smakowity bananowo-orzechowy chlebek. Jego przygotowanie nie trwa długo a wyniki są smaaaakowite! 

Składniki:

– 5 bardzo dojrzałych bananów (4 do ciasta i 1 na wierzch do dekoracji)
– 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej razowej
– ok. 1/2 szklanki ksylitolu lub innego ulubionego słodzika – u nas cukier kokosowy
– 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
– ulubione przyprawy: wanilia, cynamon
– szklanka mleka roślinnego – u nas migdałowe
– łyżeczka cynamonu
– ok. 1/2 szklanki mieszanki orzechów Orzechozjadaczom

Przygotowanie:

4 banany rozcieramy na gładką masę za pomocą widelca. Potem mieszamy z mlekiem roślinnym. W drugiej misce mieszamy dokładnie wszystkie suche składniki. Następnie łączymy zawartości obu misek. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, dodaj więcej mleka. Masę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. My używaliśmy tzw. krótkiej keksówki, o rozmiarach 14cm x 30cm. Przed włożeniem do piekarnika, na wierzch możesz wyłożyć przekrojonego na pół i wzdłuż banana. Piecz ok. 50 minut w temp. 180 stopni.

Smakowało? Podzielcie się z nami swoimi wrażeniami w komentarzach! 

----

Autorem przepisu i zdjęć jest Konrad (GymHero)


Wróć do wszystkich artykułów

0 Komentarzy do artykułu Chlebek orzechowo-bananowy


Komentarz

Następne artykuły

0 Koszyk Do góry