Sałatka z awokado i Pieczonymi orzeszkami
Żeby nie było za słodko - tym razem sałatka z naszymi nowymi orzeszkami przyprawionymi rozmarynem i trawą cytrynową. Przepis przygotowała dla nas Dorota :)
Składniki
- 3 garście świeżego szpinaku
- 1 gruszka
- 1 awokado
- 2 łyżki płatków parmezanu
- 3 łyżki mieszanki orzechów nerkowca i pekan z rozmarynem i trawą cytrynową
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- ocet balsamiczny gęsty
- pieprz
Wykonanie:
Szpinak rozsypać na dużym talerzu lub półmisku. Następnie ułożyć na wierzch obraną i pokrojona w plastry gruszkę. Dokładnie to samo zrobić z awokado.
Orzechy także ułożyć na sałatce. Następnie posypać startym serem i poprószyć całość świeżo zmielonym pieprzem. Skropić sałatkę cytryną oraz oliwą. Na koniec porysować octem balsamicznym.
Smacznego!
Wróć do wszystkich artykułów
0 Komentarzy do artykułu Sałatka z awokado i Pieczonymi orzeszkami