Domowa czekolada z owocami liofilizowanymi

Uwielbiasz czekoladę ale przeraża Cię ilość dodawanego cukru w czekoladach, które możesz kupić w sklepie? Mamy dla Ciebie idealne rozwiązanie: domowa czekolada bez cukru, z dodatkiem owoców liofilizowanych! 

Jej przygotowanie zajmie Ci dosłownie parę minut, a będziesz mieć pewność, że jesz naprawdę zdrowy smakołyk! 

Ps. Jest tak piękna, że zachwyci każdego. Doskonale sprawdzi się podczas domówki, czy letniej imprezy na ogrodzie.

Przygotowanie:

Składniki:

- 40g oleju kokosowego

- 5 płaskich łyżek kakao

- 2,5 łyżki pudru z ksylitolu

- owoce liofilizowane

Wykonanie: 

Olej kokosowy rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać kakao, ksylitol i dokładnie wymieszać. Przelać do foremki i posypać owocami liofilizowanymi. Schować do zamrażarki na 30 minut lub do całkowitego stężenia masy.

Później przechowuj w lodówce.

Za przygotowanie przepisu dziękujemy Kasi, twórczyni bloga fun.eat.fit!


A jakie owoce liofilizowane Ty wybierzesz do swojej czekolady? ;)



Wróć do wszystkich artykułów

1 Komentarz do artykułu Domowa czekolada z owocami liofilizowanymi

Kinia

Kinia

24. 08. 2017 v 18:16:04

Fajny pomysł, tylko jak dla mnie za dużo kakao, dlatego musiałam zmniejszyć proporcje tego właśnie produktu :)

Odpowiedź

Komentarz

Następne artykuły

0 Koszyk Do góry