Nowe słodkie Figo-Fago z kakaowymi poduszeczkami :)

Chrupiąca czwórka w nowym zestawieniu w opłacalnej cenie. Spróbuj najlepszych lio owoców.

Nie mogliśmy się doczekać! Bożonarodzeniowa mieszanka już jest dostępna :)

Kasztanowa kasza w mniejszej tubie aż 13 zł taniej! Rozgrzej się na jesień :)

Mixowanie nie idzie za dobrze? Coś nie działa? Spróbuj użyć innej przeglądarki, np. Edge, a my zajmiemy się naprawą. Przepraszamy!

Chia deser z gorącymi malinami

Mamy dla was pomysł na przepyszne, naładowane energią śniadanie, które z pewnością wyczaruje uśmiech na twarzy. Nikt nawet nie pozna, że ten deser jest wegański. W tym przepisie możesz wykorzystać także maliny o Mixit, o których zapomnieliście w szafce i już straciły swoją chrupkość. Gorąca woda zrobi z nich cuda, przekonajcie się sami ;)

Co potrzebujesz?

- Chrupiące Maliny Mixit
- Nasiona Chia
- Kompot wiśniowy
- Roślinny jogurt kokosowy

+ Do posypania: gorzka czekolada, wiórki kokosowe, posiekane orzeszki, ...

Proporcje pojedynczych składników zależą od Ciebie, Twojego gustu i ilości porcji.

Postępowanie:

1) Nasyp do szklanki nasionka chia i zalej je kompotem z wiśni (bez części owoców). Włóż je na 30 minut do lodówki.
2) Na warstwę nasionek chia dodaj warstwę roślinnego jogurtu i dodaj kilka czereśni z kompotu bez pestek.
3) Do kolejnej miski wsyp liofilizowane maliny od Mixit, które zalej małą ilością gorącej wody tak, aby woda wsiąkła do malin. Przykryj pokrywką i poczekaj chwilę.
4) Dodaj gorące maliny na jogurtową warstwę i ozdób według gustu. Polecamy posypać maliny wiórkami gorzkiej czekolady, wiórkami kokosowymi lub posiekanymi orzeszkami. Możesz dodać też wszystko naraz :).


Smacznego! Jeśli spróbujesz naszego przepisu, nie zapomnij podzielić się z nami rezultatem na Instagramie lub Facebooku.

Wróć do wszystkich artykułów

0 Komentarzy do artykułu Chia deser z gorącymi malinami


Komentarz

Następne artykuły

0 Koszyk Do góry