Dostawa za 1 grosz do 17.07 23:59. GLS, DPD, InPost i Poczta!

Egzotyka w zasięgu ręki - Smoczy owoc i melon

Źródło: uroda.com

Urodacomegzo

Mając ochotę na egzotyczne smaki jeszcze do niedawna musieliśmy urządzać tournée po sklepach w poszukiwaniu owoców z odległych kontynentów. Gdy już udało nam się upolować wymarzoną „perełkę”, często kupowaliśmy od razu kilka sztuk na  „zapas”, by mieć je zawsze pod ręką, gdy będziemy mieć na nie ochotę. Zwykle jednak kończyło się to wyrzuceniem owoców do kosza, bo  zdążyły się zepsuć zanim mieliśmy okazje je zużyć.  Teraz, aby cieszyć oczy i podniebienie wyjątkowymi smakami z dalekich krajów, nie musimy wcale dużo się trudzić i biegać po sklepach. Możemy skosztować oryginalnych przysmaków w zupełnie nowej formie – liofilizowanej. Co kryje się pod tą tajemniczą nazwą? Liofilizacja to proces, podczas którego produkty są suszone poprzez mrożenie. Dzięki takiemu zabiegowi, owoce zachowują swoje naturalne wartości mineralne i witaminy, jak również naturalny  kolor. A wygodna forma owoców raz na zawsze pozwoli zapomnieć o  cieknącym po rękach soku, gdy zamarzy się nam pyszna owsianka z owocami np. w pracy!


Z czym to się je? 

Liofilizowane, owoce można wykorzystywać na wiele sposobów! Będą nie tylko idealnym dodatkiem do posiłków, ale także pyszną przekąską w ciągu dnia. Dodane do owsianek czy jogurtów, nadadzą im niesamowity smak, a także sprawią, że nasze dania staną się istnym dziełem sztuki. Dzięki liofilizowanym produktom możemy w łatwy sposób udekorować nasze pożywienie, a przecież nie od dziś wiadomo, że „jemy oczami”. Bez problemu zabierzemy je ze sobą do pracy czy szkoły. Będą też idealną, zdrową przekąską „do pochrupania” podczas wieczornego seansu przed telewizorem. Dużym plusem jest też fakt, że opakowanie takich owoców starczy nam na przygotowanie kilku posiłków - nie musimy się martwić, aby zaraz po otworzeniu paczki, zużyć ją całą.

0 Koszyk Do góry