Pyszna świąteczna kolekcja! Bestsellery i nowości dla fanów świątecznych smaków :)

Mixowanie nie idzie za dobrze? Coś nie działa? Spróbuj użyć innej przeglądarki, np. Edge, a my zajmiemy się naprawą. Przepraszamy!

Sernikobrownie malinowe

Sernikobrownie? Czyli sernik i brownie razem? Tak! Dobrze widzisz :) To doskonałe połączenie istnieje!

Pożyczliśmy go od naszych słowackich kolegów Stvory z Kuchyne, którzy odkryli magię chrupiących owoców Mixit i chętnie wykorzystują je w swoich przepisach, dzięki ich wyrazistemu smakowi.

Składniki na brownie:

  • 170 g masła
  • 80 g gorzkiej czekolady
  • 3 średniej wielkości jajka
  • 180 g cukru
  • 25 g brązowego cukru
  • 80 g mąki pszennej
  • 35 g kakao
  • 1 łyżka kawy rozpuszczalnej (jeśli lubisz)
  • szczypta soli

Składniki na sernik:

Co i jak?

  • Masło wrzuć do rondelka, ogrzewaj je tak długo, aż będzie lekko brązowe. Uważaj jednak, aby się nie spaliło!
  • Ściągnij rondelek z masłem z ognia, dodaj czekoladę i mieszaj tak długo, aż się rozpuści. Odstaw do wystygnięcia.
  • Do miksera wrzuć jajka, cukier i ubijaj.
  • W drugiej misce połącz mąkę, kakao, kawę i sól.
  • Do jajek, podczas miksowania, wlej czekoladę, a następnie przesiej suche składniki. Zamieszaj.
  • Przelej ciasto do formy, idealnie o wymiarach 20 x 30 cm, na spód której wyłóż papier do pieczenia lub folię aluminiową.
  • W misce połącz z sobą twaróg, mascarpone, jajka i cukier
  • Maliny rozmiksuj na proszek. Wmieszaj go do masy twarogowej.
  • Masę sernikową rozetrzyj na spód brownie i wygładź.
  • Piecz całość przez 40 minut w 180℃. Po wyciągnięciu z pieca pozostaw do wystygnięcia. Górę ciasta możesz posypać proszkiem z liofilizowanych malin... bo malin nigdy nie jest za dużo ;)

Jeśli wypróbujesz ten przepis, będzie nam miło, jeśli podzielisz się efektem na Instagramie czy Facebook i nas oznaczysz ;)

Wróć do wszystkich artykułów

0 Komentarzy do artykułu Sernikobrownie malinowe


Komentarz

Następne artykuły

0 Koszyk Do góry