Formacja Słony karmel, czyli zestaw produktów z kultowym smakiem słonego karmelu

Ale zadyma! Zwędziliśmy trochę płatków kokosowych z solą i zakochaliśmy się w tym połączeniu <3

3 nowe Mixitelle orzechowo-fistaszkowe w zestawie ze zniżką 4,76 zł.

Mixowanie nie idzie za dobrze? Coś nie działa? Spróbuj użyć innej przeglądarki, np. Edge, a my zajmiemy się naprawą. Przepraszamy!

Ciasteczka z ksylitolem i Mixitellą

Ciasteczka idealne, wypełnione w środku kremem czekoladowo-orzechowym. Słodzone ksylitolem, dzięki czemu można je pochłaniać bez wyrzutów sumienia :)

ciasteczka bez cukru z kremem czekoladowym mixit w środku słodzone ksylitolem

Składniki na około 20 mniejszych lub 16 większych szt. :

- 100 g miękkiego masła

- 80 g ksylitolu

- 1 jajko

- 150 g mąki orkiszowej 

- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

- 1  łyżeczka proszku do pieczenia

- krem czekoladowo-orzechowy Mixitella

Masło ucieramy z ksylitolem na jasną masę. Następnie dodajemy jajko, miksujemy. Na koniec dodajemy wszystkie suche składniki. Ciasto miksujemy na gładko pod koniec formując dłońmi kulkę. W razie potrzeby podsypujemy mąką. Ciasto dzielimy na 16 lub 20 części jak wolimy. Formujemy kuleczki i każdą spłaszczamy palcami. Na środek każdego krążka nakładamy łyżeczkę kremu czekoladowego. Zalepiamy ciastka i formujemy z nich znowu kulki. Układamy na blaszce w sporych odstępach, gdyż rosną dosyć duże. Aby mocno się nie rozlewały można schłodzić przed upieczeniem ok 10min. Pieczemy ok 12 minut w temperaturze 180 °C.

Zobacz aż 10 smaków Mixitelli, których możesz użyć do wypełnienia ciasteczek!

małe słoiczki z kremami czekoladowo-orzechowymi mixitella od mixit

Dziękujemy za przepis just.a.now :)


Wróć do wszystkich artykułów

0 Komentarzy do artykułu Ciasteczka z ksylitolem i Mixitellą


Komentarz

Następne artykuły

0 Koszyk Do góry