Kolorowy puder na ciasto!

Zdrowy sposób na efektywne (i smaczne!) ozdobienie tortu, deseru czy owsianki. Wystarczą ulubione liofilizowane owoce oraz młynek do kawy lub blender.



Kolorowy, owocowy puder do ciast i deserów 

Składniki na posypkę na 1 ciasto:

1 filiżanka (200 ml) ulubionych owoców liofilizowanych mixit (np. truskawka na czerwony puder, mango i physalis na żółty puder)


Wykonanie:

1. Owoce liofilizowane przesyp do blendera kielichowego lub młynka do kawy i zmiksuj na proszek.
2. Przy pomocy małego siteczka posyp ciasto, tort, deser lub owsiankę.

Smacznego!


Autorką przepisu i pysznych zdjęć jest Ida z bloga Veganbanda.

Wróć do wszystkich artykułów

0 Komentarzy do artykułu Kolorowy puder na ciasto!


Komentarz

Następne artykuły

0 Koszyk Do góry